Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Aktivno se udejstvujemo ob prihajajočem Evropskem tednu mobilnosti

ETM2016-pasica-300x250

Zavod Varna pot bo v prihodnjem tednu, ko poteka Evropski teden mobilnosti (ETM), izvedel različne aktivnosti za večjo varno mobilnost, tudi v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana (MOL), Ministrstvom za infrastrukturo in Javno agencijo za varnost prometa (AVP). Letošnji slogan ETM se glasi “Gremo peš!”

Vsakodnevno bodo, s pomočjo naših moderatorjev in izkušenih strokovnih sodelavcev, po celotni Sloveniji potekale delavnice, lutkovne predstave in predavanja za različne starostne skupine, od vrtca do srednje šole ter starše in kolektive šol in vrtcev.

V sredo, 18. septembra, aktivno sodelujemo na okrogli mizi “Prometna varnost in trajnostna mobilnost” organizaciji MOL. Na okrogli mizi bodo izkušnje izmenjali strokovnjaki s področja trajnostne mobilnosti in prometne varnosti Evropske unije (EU), AVP, Zavoda Varna pot in MOL. Skozi voden pogovor, pri katerem bo sodelovala tudi evropska komisarka Violeta Bulc, bomo predstavili trenutno stanje in nekatere dosedanje uspešne ukrepe v EU, državah članicah in posameznih mestih. Dotaknili se bomo tudi novih oblik trajnostne mobilnosti in razmišljali, kako vplivajo na varnost v prometu, družbo in okolje. Osvetlili bomo pomen tesnejšega sodelovanja med deležniki in obravnavali izzive ter načrte glede potrebnih ukrepov v prihodnosti. Pred okroglo mizo bodo ob sprejemu predstavljeni tudi nekateri tematsko povezani evropski projekti, pri katerih sodeluje tudi MOL, in sicer ClairCity, Inter-Connect.

Udeležbo na okrogli mizi potrdite na vabila@ljubljana.si ali 01 306 1025. Prijave so omejene.

Prav tako se udeležujemo Dneva brez avtomobila. V soboto, 21. septembra, bomo na, za motorna vozila zaprti, Slovenski cesti v Ljubljani pripravili različne prometne vsebine za obiskovalce.

V sklopu ETM sodelujemo tudi s Kinom Dvor. Tudi letos bodo v času ETM pred vsakim filmom zavrteli ozaveščevalni video Vizija NIČ.