Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Aktivno se udejstvujemo ob prihajajočem Evropskem tednu mobilnosti

ETM2016-pasica-300x250

Zavod Varna pot bo v prihodnjem tednu, ko poteka Evropski teden mobilnosti (ETM), izvedel različne aktivnosti za večjo varno mobilnost, tudi v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana (MOL), Ministrstvom za infrastrukturo in Javno agencijo za varnost prometa (AVP). Letošnji slogan ETM se glasi “Gremo peš!”

Vsakodnevno bodo, s pomočjo naših moderatorjev in izkušenih strokovnih sodelavcev, po celotni Sloveniji potekale delavnice, lutkovne predstave in predavanja za različne starostne skupine, od vrtca do srednje šole ter starše in kolektive šol in vrtcev.

V sredo, 18. septembra, aktivno sodelujemo na okrogli mizi “Prometna varnost in trajnostna mobilnost” organizaciji MOL. Na okrogli mizi bodo izkušnje izmenjali strokovnjaki s področja trajnostne mobilnosti in prometne varnosti Evropske unije (EU), AVP, Zavoda Varna pot in MOL. Skozi voden pogovor, pri katerem bo sodelovala tudi evropska komisarka Violeta Bulc, bomo predstavili trenutno stanje in nekatere dosedanje uspešne ukrepe v EU, državah članicah in posameznih mestih. Dotaknili se bomo tudi novih oblik trajnostne mobilnosti in razmišljali, kako vplivajo na varnost v prometu, družbo in okolje. Osvetlili bomo pomen tesnejšega sodelovanja med deležniki in obravnavali izzive ter načrte glede potrebnih ukrepov v prihodnosti. Pred okroglo mizo bodo ob sprejemu predstavljeni tudi nekateri tematsko povezani evropski projekti, pri katerih sodeluje tudi MOL, in sicer ClairCity, Inter-Connect.

Udeležbo na okrogli mizi potrdite na vabila@ljubljana.si ali 01 306 1025. Prijave so omejene.

Prav tako se udeležujemo Dneva brez avtomobila. V soboto, 21. septembra, bomo na, za motorna vozila zaprti, Slovenski cesti v Ljubljani pripravili različne prometne vsebine za obiskovalce.

V sklopu ETM sodelujemo tudi s Kinom Dvor. Tudi letos bodo v času ETM pred vsakim filmom zavrteli ozaveščevalni video Vizija NIČ.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.