Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

OMV podprl programe za uresničevanje Vizije NIČ v štajerski regiji

Zaposleni na BS OMV Maribor Studenci v družbi Roberta Štaba in Vanje Lombar.

Na današnji uradni otvoritvi bencinskega servisa OMV Maribor Studenci je Vanja Lombar, generalna direktorica OMV Slovenija, predsedniku Zavoda Varna pot Robertu Štabi predala donacijo v višini 3.000,00 evrov, ki bo namenjena organizaciji preventivno-izobraževalnih programov varne mobilnosti za otroke in mladostnike na območju Maribora. Za podporo se iskreno zahvaljujemo!

Po odprtju bencinskega servisa OMV Maribor Studenci v začetku letošnjega poletja, je ta po poletnih počitnicah svoje goste pozdravil tudi z uradno otvoritvijo in prerezom traku. Nov bencinski servis se ponaša z visokokakovostnimi gorivi iz družine MaxxMotion, in sicer lahko gostje izbirajo med premium gorivom MaxxMotion 100 plus, ki kot 100-oktansko gorivo dosega najvišjo kakovost po mednarodnih standardih, ter dvema visokokakovostnima gorivoma OMV MaxxMotion 95 in OMV Sprint Diesel. Ob avtoplinu LPG je gostom na voljo tudi tekočina AdBlue za tovorni promet, za katerega je poleg 10-literskih posod na voljo tudi točilni agregat. Na servisu je na voljo skupno pet točilnih mest za osebne avtomobile in eno mesto za tovorna vozila ter avtopralnica OMV TOP Wash in samopostrežni sesalnik za vozila.

Zahvaljujoč ponudbi VIVA Café servis gostom nudi prijeten oddih, napolnitev z energijo v domačem vzdušju arome kave VIVA Café, pripravljene s strani izkušenih barist. Kavna blagovna znamka VIVA Café se ponaša s certifikatom pravične trgovine FAIRTRADE, ki pridelovalcem kave zagotavlja pravično plačilo in ustrezne delovne razmere. Gostje lahko na novem servisu uživajo tudi v vedno svežih pekovskih izdelkih, kruhu in sendvičih VIVA, pripravljenih po posebni recepturi priznanega kuharskega mojstra Uroša Štefelina, ki navdušujejo s svojo svežino in inovativnostjo. Gostom je na voljo tudi koriščenje storitev pod okriljem t.i. Multi točke, kar zajema možnost plačevanja položnic, polnjenja prenosnega telefona, vplačevanja športnih stav, nakupa vstopnic za prireditve in še mnogo več.

Uradne otvoritve 108. bencinskega servisa OMV v Sloveniji so se udeležili tudi poslovni partnerji in ostali deležniki, ki so sodelovali pri izgradnji bencinskega servisa, s svojo prisotnostjo pa so otvoritev pozdravili tudi predstavniki gasilske brigade Maribor, ki predstavljajo pomemben element varnosti.

Na uradni otvoritvi bencinskega servisa OMV Maribor Studenci je Vanja Lombar, generalna direktorica OMV Slovenija, prerezala trak, spregovorila o sodobnem servisu in predsedniku Zavoda Varna pot Robertu Štabu predala donacijo v višini 3.000,00 evrov, ki bo namenjena organizaciji preventivno-izobraževalnih programov varne mobilnosti za otroke in mladostnike na območju Maribora. Vanja Lombar je ob tem povedala: »Navdušeni smo, da smo z odprtjem že 108. bencinskega servisa v Sloveniji naše izdelke in storitve znova približali gostom, obenem pa z donacijo pripomogli k izobraževanju o varni udeležbi v prometu. Vedno znova si v OMV Slovenija prizadevamo vračati okolju, v katerem delujemo. Ker je naša glavna dejavnost povezana z udeležbo v prometu, želimo otroke, mladostnike in družine ozaveščati o udeležbi v prometu in narediti vse v naši moči za zmanjšanje števila prometnih nesreč. S tem namenom tudi donacija Zavodu Varna pot, ki v Sloveniji veliko vlaga na omenjenem področju.«

OMV v skladu s filozofijo WE CARE MORE tudi v Mariboru na prvo mesto postavlja svoje goste, saj jim želi ob vsakem obisku zagotoviti pozitivno izkušnjo ter storitve in izdelke na najvišjem nivoju. Z novim mariborskim bencinskim servisom je sedaj v Sloveniji na voljo že 108 bencinskih servisov OMV, od tega jih kar 43 vključuje ponudbo VIVA Café. Poleg tega ima OMV Slovenija tudi pet Eurotruck bencinskih servisov brez osebja, namenjenih prevoznikom.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.