Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Zakaj zakon ne zaščiti tistih, ki ravnajo prav, in ščiti nekaj, kar je izredno nevarno?

kreativa vizija nic

V prenekaterih državah z višjo stopnjo varnosti na cestah že vožnja pod vplivom alkohola pomeni neposredno grožnjo za ostale udeležence v prometu. Država, da zaščiti zdravje in življenje vseh udeležencev, tovrstna odklonska ravnanja sankcionira kot kaznivo dejanje. Pri nas, ne le vožnjo pod vplivom alkohola, temveč eno najbolj nevarnih dejanj-vožnja po nasprotji smeri AC, kjer so visoke hitrosti, ne pomeni neposredne nevarnosti za druge in s tem kaznivo dejanje.

Nadvse čudno. Čeravno je tudi pri nas Državni zbor podpisal t. i. Vizijo NIČ. Čeprav vemo, da tak voznik ogroža sebe in druge, sporočilnost represivnega dela države za tovrstna dejanja ni ustrezna.

Kdor meni drugače, naj to isto stori v Avstriji, Nemčiji, na Nizozemskem, v Veliki Britaniji, Skandinaviji … primerjava z našim pravnim redom ni pomembna, pomembno pa je razumevanje sporočila Vizije NIČ.

… In tudi, zdaj že bivši podžupan, Peroša jo je očitno odnesel zelo poceni. Zaradi pijane vožnje v nasprotno smer ne bo sedel v zaporu. Kljub temu, da je srečal kar nekaj presenečenih voznikov, ki so mu po avtocesti pravilno pripeljali nasproti, ga državni tožilec preganja zgolj zaradi prekrška.PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.