Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Zakaj zakon ne zaščiti tistih, ki ravnajo prav, in ščiti nekaj, kar je izredno nevarno?

kreativa vizija nic

V prenekaterih državah z višjo stopnjo varnosti na cestah že vožnja pod vplivom alkohola pomeni neposredno grožnjo za ostale udeležence v prometu. Država, da zaščiti zdravje in življenje vseh udeležencev, tovrstna odklonska ravnanja sankcionira kot kaznivo dejanje. Pri nas, ne le vožnjo pod vplivom alkohola, temveč eno najbolj nevarnih dejanj-vožnja po nasprotji smeri AC, kjer so visoke hitrosti, ne pomeni neposredne nevarnosti za druge in s tem kaznivo dejanje.

Nadvse čudno. Čeravno je tudi pri nas Državni zbor podpisal t. i. Vizijo NIČ. Čeprav vemo, da tak voznik ogroža sebe in druge, sporočilnost represivnega dela države za tovrstna dejanja ni ustrezna.

Kdor meni drugače, naj to isto stori v Avstriji, Nemčiji, na Nizozemskem, v Veliki Britaniji, Skandinaviji … primerjava z našim pravnim redom ni pomembna, pomembno pa je razumevanje sporočila Vizije NIČ.

… In tudi, zdaj že bivši podžupan, Peroša jo je očitno odnesel zelo poceni. Zaradi pijane vožnje v nasprotno smer ne bo sedel v zaporu. Kljub temu, da je srečal kar nekaj presenečenih voznikov, ki so mu po avtocesti pravilno pripeljali nasproti, ga državni tožilec preganja zgolj zaradi prekrška.