Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Pijani koprski podžupan peljal po avtocesti v nasprotno smer

alko-voznja

Policisti so bili obveščeni o vozniku, ki je na primorski avtocesti peljal v nasprotno smer. Nevarno vožnjo naj bi prvi opazili Darsovi nadzorniki na avtocestni bazi na Kozini ter nato obvestili policijo. Ta je vozniku postavila zasedo. Izkazalo se je, da gre za koprskega podžupana Patrika Perošo. Župan Aleš Bržan je sprejel njegov odstop.

Patrik Peroša, ki ga je Aleš Bržan po prevzemu položaja postavil na mesto podžupana za šport, je v noči na četrtek s primorske avtoceste najprej zapeljal proti Vipavi. Nato je ugotovil svojo napako, se vrnil do razcepa, in to v napačno smer. Od Razdrtega pa je vožnjo v napačni smeri nadaljeval približno 20 kilometrov do Kozine, kjer so ga pričakali policisti, poročajo Primorske novice.

Test alkoholiziranosti je po navedbah časnika pokazal, da je bil Peroša pijan, saj so v izdihanem zraku namerili 0,92 miligrama, oziroma 1,91 promila alkohola.

Župan Bržan pa je napovedal, da bo ustrezno ukrepal. “Kot ste verjetno že seznanjeni iz medijev, je podžupan Mestne občine Koper Patrik Peroša ta teden naredil nedopustno napako, ki jo sicer iskreno obžaluje, a se zaveda, da za vožnjo pod vplivom alkohola ni opravičila, zato mi je včeraj ponudil svoj odstop s položaja podžupana,” je sporočil koprski župan in dodal, da bosta s Perošo v ponedeljek na sestanku uredila tudi primopredajo poslov.

Vir. 

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.