Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

19-letnik zletel s ceste, trčil v drevo in umrl

if_accident_465811

V Občini Brežice je 19-letni voznik osebnega vozila zapeljal s ceste in se zaletel v drevo. Pri tem je utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl.

V sredo nekaj minut pred 23.30 je v bližini naselja Župelevec v Občini Brežice 19-letni voznik osebnega vozila zapeljal s ceste in se zaletel v drevo. Zaradi poškodb je na kraju nesreče umrl.

“Novomeški policisti so opravili ogled in po prvih ugotovitvah  je  19-letni  voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Brežic proti Bizeljskem. Pred naseljem Župelevec je  zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Voznik se je v  nesreči tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju. Okoliščine nesreče še preiskujejo,  po  zaključeni  preiskavi  pa  bodo  z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo,” pa so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

“Letos  je  na  cestah  na  območju  Policijske  uprave  Novo mesto v šestih prometnih  nesrečah umrlo sedem ljudi, v enakem obdobju lanskega leta pa so prometne  nesreče  terjale  osem žrtev. Letos je bila neprilagojena hitrost vzrok za štiri prometne nesreče, v katerih je umrlo pet oseb (dva potnika v osebnem  avtomobilu,  motorist,  potnica  na  motorju  in  voznik  osebnega avtomobila),” so še zapisali policisti.

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.