Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V hudi prometni nesreči umrl 46-letni voznik osebnega vozila

if_accident_465811

Voznik je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s cestišča in se prevrnil na streho. Vozilo je pri tem zagorelo, voznik pa je ostal ukleščen v vozilu. 

Cesta med Preserjem in Rakitno je bila zaprta zaradi avtomobilske nesreče. Ob 18.26 je v bližini naselja Gorenja Brezovica, v občini Brezovica, 46-letni voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s cestišča. Po prvih zbranih obvestilih in po ogledu kraja nesreče je bilo ugotovljeno, da je 46-letnik izgubil nadzor nad vozilom, nakar ga je začelo zanašati po vozišču.

Vozilo se je prevrnilo in se še nekaj deset metrov preobračalo po vozišču, kjer je nato na strehi obstalo. Kot je za Delo.si pojasnila Aleksandra Golec s Policijske uprave (PU) Ljubljana, so gasilci voznika s tehničnim posegom uspeli izvleči iz vozila, vendar je v prometni nesreči pridobil tako hude telesne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl.  

Poleg reševalcev in policije so posredovali tudi gasilci GB Ljubljana, PGD Podpeč, Preserje in Brezovici pod Krimom. 

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.