Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Po cesti »slalomirala« s skoraj štirimi promili alkohola v krvi

alko-voznja

Voznica bi verjetno morala biti v komi, ne pa v avtu za volanom, je bil slikovit Bojan Kos s PU Kranj.

Kljub opozorilom, da alkohol in vožnja ne gresta skupaj, se nekateri na to požvižgajo.

S Policijske uprave (PU) Kranj so tako sporočili, da so kranjski policisti na podlagi prijave nezanesljive vožnje včeraj popoldne obravnavali voznico, ki je po cesti »slalomirala« s skoraj štirimi promili alkohola v krvi.

»Ko so ji odredili preizkus alkoholiziranosti, je naprava pokazala kar 1,83 mg/l alkohola v izdihanem zraku. To je stopnja, pri kateri človeške funkcije niso samo oslabljene, ampak že začnejo odpovedovati,« je povedal Bojan Kos s PU Kranj.

Voznica bi verjetno morala biti v komi, ne pa v avtu za volanom, je dodal slikovito. Človekove reakcije za vožnjo so sicer že precej zmanjšane pri 0,5 promila, ko ni več mogoča normalna vožnja.

Omenjena voznica ni bila edina, ki so jo na območju Kranja obravnavali zaradi alkohola. Nekoliko manj, a še vedno veliko alkohola, je imel v izdihanem zraku danes ponoči tudi voznik avtomobila. Elektronski alkotest mu je namreč pokazal dva promila oziroma 0,90 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.