Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Voznik pod vplivom drog med policijskim postopkom potreboval zdravniško pomoč

alko-voznja

Trije vozniki pod vplivom alkohola, eden pod vplivom drog in eden, ki je namesto 110 vozil kar 189 km/h. Brez izpita. Vse to je sredina bera gorenjskih policistov.

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali več primerov hujših kršitev prometnih predpisov, je sporočil predstavnik PU Kranj Bojan Kos. “Preko dneva so obravnavali avstrijskega voznika, ki je bil pozitiven na prepovedane droge, dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola, in še enega državljana Avstrije, ki je na gorenjski avtocesti brez veljavnega vozniškega dovoljenja na omejitvi 110 km/h vozil s hitrostjo 189 km/h,” je zapisal. Še enega voznika pod vplivom alkohola so prometni policisti obravnavali ponoči.

Oba avstrijska voznika so že včeraj obravnavali na pristojnem sodišču. Prehitri voznik je dobil 1700 evrov globe, zadrogiranega pa so kaznovali z globo v višini 1200 evrov ter prepovedjo vožnje v Sloveniji.

Omenjeni je potreboval celo zdravniško pomoč, “ker so pri njem med postopkom nastopili značilni odtegnitveni znaki oziroma “kriza”, ki je sledila po zadnjem odmeru mamila“, je še razkril Kos.

V vseh obravnavanih primerih – hitrost, alkohol, droge – gre za resna tveganja in dejavnike, ki pomembno zmanjšujejo posameznikove sposobnosti za varno udeležbo v prometu. Možno alternativo takim voznikom predstavlja javni prevoz in status potnika,” je predstavnik policije zaključil z opozorilom.

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.