Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Nastop na posvetu o varni mobilnosti in alkoholu v Državnem svetu

DRZAVNI SVET

V uvodnem delu današnjega strokovnega posveta IZBOLJŠANJE VARNOSTI CESTNEGA PROMETA V SLOVENIJI – S sistemskim pristopom do preprečevanja vožnje pod vplivom alkohola, v Državnem svetu, je nastopil tudi podpredsednik Evropskega združenja žrtev prometnih nesreč FEVR in predsednik Zavoda Varna pot Robert Štaba. Govor si lahko ogledate na posnetku (začetek na minutaži 25:45). Hvala organizatorjema, Javni agenciji za varnost prometa in Državnemu svetu, za povabilo in besedo.

Poleg Štabe je bil uvodni govornik tudi Antonio Avenso, izvršni direktor Evropskega Sveta za varnost prometa (European Transport Safety Council, ETSC).

Osrednje nagovore so podali štirje ministri: mag. Alenka Bratušek, ministrica za infrastrukturo, Boštjan Poklukar, minister za notranje zadeve, Andreja Katič, ministrica za pravosodje in Aleš Šabeder, minister za zdravje.

Na posvetu s prispevkom sodeluje tudi naša strokovna sodelavka, klinična psihologinja, dr. Alenka Sever, s prispevkom Nevropsihološki vidiki upravljanja z motornim vozilom in vpliv alkoholiziranosti.

Celodnevna konferenca pod pokroviteljstvom Javne agencije za varnost prometa je prvič ponudila odprto razpravo o spremembi zakonodaje, predvsem v smislu stopnje alkoholiziranosti in izzivih, ki jih imamo na tem področju vezano na cilje Vizije NIČ.
Program posveta.