Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Vabilo na okroglo mizo: Izboljšanje varnosti cestnega prometa v Sloveniji

alko-voznja
Javna agencija RS za varnost prometa v sodelovanju z Državnim svetom Republike Slovenije organizira strokovno okroglo mizo z naslovom Izboljšanje varnosti cestnega prometa v Sloveniji .s sistemskim pristopom do preprečevanja vožnje pod vplivom alkohola, v ponedeljek, 3. junija 2019 ob 10.00, dvorana Državnega sveta, stavba parlamenta, Šubičeva 4, Ljubljana. Na dogodku sodelujeta tudi Robert Štaba, podpredsednik Evropskega združenja žrtev prometnih nesreč in predsednik Zavoda Varna pot ter naša strokovna sodelavka dr. Alenka Sever, klinična psihologinja.

Vsebina okrogle mize je namenjena oblikovalcem politik, zasebnemu sektorju in širši zainteresirani javnosti.

Beseda bo tekla o možnostih razvoja sistemskega pristopa za izboljšanje varnosti cestnega prometa v Sloveniji. Razprava bo osvetlila različne ukrepe za reševanje različnih izzivov varnosti in odgovorila na različna vprašanja, s katerimi se srečujemo pri zakonodaji, varni infrastrukturi, varnosti vozil in trenutno aktualne teme o preprečevanju vožnje pod vpliv alkohola, kot je predlog Agencije RS za varnost prometa, da se zniža dovoljeno stopnjo alkohola v krvi med vožnjo ipd.

Udeležba na strokovni okrogli mizi je brezplačna, vendar je število mest omejeno. Informacije o dogodku lahko dobite na spletni strani www.avp-rs.si ali na elektronskem naslovu vesna.marinko@avp-rs.si.

Vaša udeležba na dogodku za večjo prometno varnost bo nedvomno pripomogla k bolj kulturnemu, strpnemu in varnejšemu vozniškemu vsakdanu, zato vas vabimo, da se nam pridružite.

Vabljeni.

PROGRAM.