Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Robert Munda ni več vodja SKP PU MB

alko-voznja

Objavljamo prispevek Dela, ki poroča, da Robert Munda ne opravlja več funkcije vodje Sektorja kriminalistične policije PU MB.

Alkohol »odnesel« Roberta Mundo

Novi prvi kriminalist Policijske uprave Maribor je postal Andrej Kolbl.

Kot je danes v sporočilu za javnost zapisal Miran Šadl, tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor, Sektor kriminalistične policije PU Maribor (SKP PU), že od minule srede, 1. maja 2019, po pooblastilu Generalne direktorice policije Tatjane Bobnar, vodi Andrej Kolbl, višji kriminalistični inšpektor – specialist SKP. »Robert Munda, dosedanji vodja SKP PU Maribor, od 1. maja 2019 naprej opravlja naloge višjega kriminalističnega inšpektorja – specialista SKP I v vodstvu SKP PU Maribor,« je še pripisal Šadl.

Očitno je torej alkohol le »odnesel« prvega dosedanjega kriminalista PU Maribor. Ne gre namreč prezreti, da so Roberta Mundo, v prvi polovici februarja med rutinskim pregledom, pri Hočah, zaustavili mariborski policisti. Munda je opravil preizkus alkoholiziranosti, ta pa je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je imel v organizmu 0,51 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, torej nekaj več kot en promil. Takrat so mu policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola izrekli 900 evrov globe in 16 kazenskih točk, za en dan pa so mu odvzeli tudi vozniško dovoljenje.

Po naših podatkih je Munda kmalu zatem poravnal zakonsko določeno polovico denarne kazni, kazenske točke pa so mu ostale in bodo veljale dve leti, ko bodo lahko izbrisane, seveda če v tem času ne bo dobil še dve točki, kar bi pomenilo, da bo ostal brez vozniškega dovoljenja, ki mu ga sodišče, enako kot vsakemu državljanu lahko pogojno vrne.

Sicer pa so nekdanjega vodjo SKP PU Maribor, sprožili tudi disciplinski postopek, ki ga je vodila generalna direktorica policije Tatjana Bobnar. Po omenjenem dogodku je policija posredovala sporočilo, v katerem so zapisali, da morajo policisti v skladu s kodeksom policijske etike tudi v zasebnem življenju skrbeti za varovanje in utrjevanje lastnega ugleda in ugleda policijske organizacije.

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.