Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Umrl 37-letni pešec

if_accident_465811

Na stari cesti Bertoki–Bivje se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 37-letni domačin. Ta je hodil po sredini ceste v smeri bencinske črpalke, ko je s sprednjim levim delom vozila vanj trčila 31-letna voznica.

Kot so sporočili s PU Koper, se je nesreča zgodila nekaj pred drugo uro ponoči. Potem ko je v pešca trčila 31-letna voznica, je pešca odbilo na nasprotno stran ceste. In to v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pripeljala 42-letna voznica osebnega avtomobila, ki je prav tako trčila v pešca.

Kot so še zapisali v sporočilu, je bil nato hudo poškodovani pešec odpeljan v bolnišnico Izola, kjer pa je zaradi poškodb umrl.

Preizkus alkohola je bil pri obeh voznicah negativen.

Kot še dodajajo policisti, na kraju prometne nesreče ni javne razsvetljave, pešec pa je bil oblečen v temna oblačila in ni uporabljal odsevnih teles ali svetilke.

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.