Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Na cesti med Tratami in Lenartom v prometni nesreči umrl 10-letni otrok

if_accident_465811

Mariborski policisti so obravnavali prometno nesrečo na regionalni cesti med Tratami in Lenartom, v kateri sta bila udeležena voznik motornega kolesa in 10-letni kolesar. Oba so reševalci zaradi poškodb pripeljali v mariborski klinični center. Okoli pol enajste ure zvečer so bili policisti obveščeni, da je desetletnik na žalost umrl.

Policisti so ugotovili, da se je nesreča zgodila, ko sta voznik motornega kolesa in kolesar vozila iz smeri Trat proti Lenartu. V bližini kilometrske označbe je otrok začel zavijati v levo na stransko cesto, voznik motornega kolesa pa ga je začel prehitevati in pri tem s prednjim delom motornega kolesa trčil v kolo, zaradi česar sta oba padla po vozišču.

Otrok med vožnjo kolesa ni uporabljal zaščitne čelade. Aktiviran je bil helikopter Slovenske vojske, ki je opravil prevoz poškodovanega otroka v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor, kjer so ugotovili, da je utrpel hude telesne poškode. Tudi voznik motornega kolesa je bil v mariborski UKC odpeljan z reševalnim vozilom, kjer so ugotovili, da se je v nesreči lažje telesno poškodoval. Voznik motornega kolesa je opravil tudi alkotestom, ki je pokazal, da ni vozil pod vplivom alkohola.

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.