Aktivno se udeležujemo srečanja nevladnih organizacij na Kreti

Slovenija na varnejši strani ceste
April 10, 2019
Predstavljamo Vizijo NIČ na konferenci o varni mobilnosti v lokalnih okoljih v Kopaoniku
April 10, 2019

​Mednarodna zveza za nevladne organizacije s področja varne mobilnosti (Global Alliance of NGO for Road Safety) med 9. in 13. aprilom na Kreti organizira 6. mednarodno srečanje za nevladne organizacije.

V bogatem programu in številnih vsebinskih delavnicah se bodo slušatelji spoznali s področji mladi in varna mobilnosti, varne poti okrog šol, spreminjanje razmišljanja za večjo varnost na cestah, kako uspešno sodelovati s policijo, kako nevladne organizacije bolje promovirati projekte itd. Delili bodo dobre prakse izobraževanja na področju varne mobilnosti ter novosti in plane na tem področju.

Programska vodja Anja Žurga, ki se aktivno udeležuje srečanja, bo predstavila dve aktivnosti Zavoda Varna pot, in sicer projekt Čista nula, čista vest ter model psihosocialne pomoči žrtvam prometnih nesreč – program Skupaj iz stiske, ki ju izvajamo v Sloveniji.

Na srečanju je govora tudi o ukrepih za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola ter pomembnosti pridobivanja podatkov in spremljanja trendov na tem področju za uspešno zagovorništvo in sprejemanje ustreznih zakonodajnih ukrepov.

Otvoritve plakatov se je udeležil častni gost Jean Todt, posebni odposlanec Združenih narodov za varnost v cestnem prometu. S posterjem, ki predstavlja preventivne akcije Zavoda Varna pot, se predstavljamo tudi mi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *