Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Aktivno se udeležujemo srečanja nevladnih organizacij na Kreti

poster

​Mednarodna zveza za nevladne organizacije s področja varne mobilnosti (Global Alliance of NGO for Road Safety) med 9. in 13. aprilom na Kreti organizira 6. mednarodno srečanje za nevladne organizacije.

V bogatem programu in številnih vsebinskih delavnicah se bodo slušatelji spoznali s področji mladi in varna mobilnosti, varne poti okrog šol, spreminjanje razmišljanja za večjo varnost na cestah, kako uspešno sodelovati s policijo, kako nevladne organizacije bolje promovirati projekte itd. Delili bodo dobre prakse izobraževanja na področju varne mobilnosti ter novosti in plane na tem področju.

Programska vodja Anja Žurga, ki se aktivno udeležuje srečanja, bo predstavila dve aktivnosti Zavoda Varna pot, in sicer projekt Čista nula, čista vest ter model psihosocialne pomoči žrtvam prometnih nesreč – program Skupaj iz stiske, ki ju izvajamo v Sloveniji.

Na srečanju je govora tudi o ukrepih za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola ter pomembnosti pridobivanja podatkov in spremljanja trendov na tem področju za uspešno zagovorništvo in sprejemanje ustreznih zakonodajnih ukrepov.

Otvoritve plakatov se je udeležil častni gost Jean Todt, posebni odposlanec Združenih narodov za varnost v cestnem prometu. S posterjem, ki predstavlja preventivne akcije Zavoda Varna pot, se predstavljamo tudi mi.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.