Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Slovenija za 13% zmanjšala število smrtnih žrtev na cestah

1024x768

Danes je EU komisarka za promet mag. Violeta Bulc na Evropski komisiji predstavila statistiko in ukrepe s področja varne mobilnosti.

Slovenija se s 44 smrtnimi žrtvami na milijon prebivalcev uvršča na 10 mesto. Prav tako je Slovenija dosegla zavidljiv napredek in za 13% zmanjšala število smrtnih žrtev na cestah.

Vizija Nič je dosegljiva in pristop “varnega sistema” bo pomagal nadomestiti človeške napake, je še poudarila komisarka.

Celoten video predstavitve komisarke.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.