Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Nesrečo na glavni cesti proti Kočevju povzročil voznik v neregistriranem vozilu

if_accident_465811

Na glavni cesti Ljubljana–Kočevje se je v včeraj okoli 20.45 zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Policisti so ugotovili, da je 41-letni voznik osebnega vozila audi vozil od Pijave gorice proti Turjaku, med vožnjo ni prilagodil hitrosti vožnje in je trčil v zadnji del osebnega vozila peugeot. Slednjega je vozila 50-letna voznica, ki je s prižganim levim smernikom čakala, da bi zavila levo na dovoz k hiši. 

Po trčenju je povzročitelja odbilo v desno, vozilo 50-letnice pa v levo. Na kraju so posredovali gasilci, ki so povzročitelja s tehničnim posegom izvlekli iz vozila. 

Povzročitelj nesreče in njegov 53-letni sopotnik sta utrpela hude telesne poškodbe, udeleženka pa lahke. 

Policisti so med postopkom ugotovili, da je povzročitelj vozil neregistrirano vozilo, na njem pa sta bili nameščeni registrski tablici, ki ne pripadata vozilu. Za eno tablico se je izkazalo, da je bila ukradena. 41-letniku so odredili strokovni pregled, pri 50-letni voznici pa je bil preizkus alkoholiziranosti negativen.

Policisti bodo 41-letnika kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje. 

Zaradi ogleda kraja in odpravljanja posledic nesreče je bila cesta do 22.45 zaprta za ves promet. 

Vir.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.