Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V središču Maribora pijan kot čep odvzel prednost in povzročil nesrečo

alko-voznja

Včeraj pozno popoldne je mariborska policija obravnavala močno pijanega voznika, ki je povzročil prometno nesrečo.

Okoli 17.15 31-letni voznik po ugotovitvah policistov z osebnim vozilom pri Narodnem domu v krožišču na Ulici Kneza Koclja ni upošteval pravil prednosti in povzročil nesrečo. Trčil je v vozilo 39-letne voznice. K sreči pri tem ni bil nihče poškodovan. 

Policisti so pri obeh opravili preizkus alkoholiziranosti in pri 31-letniku je ta pokazal, da je napihal kar 1,56 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Voznica je bila popolnoma trezna. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. 

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.