Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Pri prečkanju avtoceste umrl 15-letni pešec

if_accident_465811

Na dolenjski avtocesti zunaj naselja Grm na območju občine Trebnje se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 15-letni pešec, so sporočili iz Generalne policijske uprave. 22-letni pešec, ki je bil prav tako udeležen v nesreči, je huje poškodovan.

Nesreča se je zgodila v torek okoli 21. ure, in sicer ko sta pešca prečkala avtocesto, v tem času pa je iz Ljubljane proti Novemu mestu pripeljala 37-letna voznica osebnega avtomobila, ki je trčila v pešca. 

Pri naselju Grm je kljub zaviranju trčila v dva pešca, ki sta prečkala avtocesto. 15-letni pešec je zaradi hudih poškodb umrl na kraju, hudo poškodovanemu 22-letnemu pešcu pa so reševalci nudili prvo pomoč, ga oživljali in odpeljali v bolnišnico. Po podatkih iz bolnišnice je hudo poškodovan, vendar ni več v smrtni nevarnosti. Zdravniško pomoč so nudili tudi voznici. 

Ogleda kraja nesreče sta se udeležili preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo, po zaključeni preiskavi pa bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Letos so na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto v dveh prometnih nesrečah umrli trije udeleženci – dva potnika v osebnem avtomobilu in pešec.

Vir.