Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Alkohol in prepovedane droge postavimo na mesto, kamor sodijo

alko-voznja

Po hudi prometni nesreči, ki se je zgodila danes ponoči v Ljubljani, kjer je voznik v naselju, na semaforiziranem prehodu za pešce, alkoholiziran, do smrti zbil dva pešca, izrekamo iskreno sožalje bližnjim obeh pokojnih. Zahvala pa gre policistom in občanom, ki so jim pomagali, da so izsledili voznika, ki je zapustil kraj prometne nesreče, kjer sta dve osebi zaradi njegovega stanja in ravnanja izgubili življenje. Alkohol in prepovedane substance ubijajo nedolžne udeležence v prometu in sprašujemo se, kako dolgo moramo se čakati, da bo Slovenija alkohol in droge na cestah obsodila kot smrtno nevarni ali naklepni vzrok?! Čas je, da prepoznamo potrebo v družbi, da obsodimo ravnanje kot zavrženo, se nehamo skrivati za prikrito toleranco. Alkohol in prepovedane droge postavimo na mesto, kamor sodijo – med nesprejemljive in primarne, glavne, vzroke prometnih nesreč, h čemur smo novembra lani pozvali tudi v naši pobudi ministrici za infrastrukturo mag. Alenki Bratušek.  

Več o nesreči.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.