Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Voznik na Gorenjskem pijan drvel proti naselju

alko-voznja

Kranjski policisti so ujeli voznika, ki se je proti naselju Orehek pri omejitvi 90 km/h pripeljal s hitrostjo kar 153 km/h, preizkus alkoholiziranosti pa mu je pokazal 0,87 mg/l oz. skoraj dva promila alkohola. Gre za smrtno nevarno kombinacijo, opozarjajo policisti. Voznik na Dolenjskem pa je peljal še enkrat več od dovoljenega.

Gre za smrtno nevarno kombinacijo pretiravanja v dveh najhujših stvareh v prometu – hitrosti in alkoholu. Vozniki s takimi dejanji igrajo zelo nevarno “igro“, ki nikakor ne sodi na cesto, so opozorili na Policijski upravi (PU) Kranj.

To pa ni osamljen primer, v zadnjem obdobju so med drugimi izstopali še naslednji primeri:

– z 0,65 mg/l alkohola vozil otroka,
– z 1,20 mg/l alkohola obtičal v križišču,
– namerili so jima 1,01 in 1,16 mg/l alkohola,
– zaradi pijanega voznika (0,67 mg/l) brez vozniškega dovoljenja, da bi se izognila trčenju, zapeljala s ceste,
– v Žiganji vasi pri omejitvi 50 km/h vozil s hitrostjo 102 km/h,
– na Savski cesti v Kranju na omejitvi 50 km/h vozil s hitrostjo 93 km/h itd.


Vir in več.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.