Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Več močno pijanih voznikov: eden ‘napihal’ kar 1,7

alko-voznja

Novomeški policisti so obravnavali več nesreč, ki so jih povzročili močno pijani vozniki. V Bršljinu je pijani voznik kombiniranega vozila pri vožnji vzvratno trčil v parkiran osebni avtomobil. Pri Sevnici je pijani 55-letnik trčil v nasproti vozeče vozilo. Pravi neslavni ‘rekorder’ pa je 50-letnik, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,71 miligrama alkohola.

Novomeški policisti so bili v petek, 15. februarja popoldne, obveščeni o prometni nesreči na lokalni cesti v Bršljinu.

Kot je sporočila predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave (PU) Novo mesto Alenka Drenik, so policisti opravili ogled in ugotovili, da je voznik kombiniranega vozila pri vožnji vzvratno trčil v parkiran osebni avtomobil.

Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 1,10 miligrama alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Plačilni nalog so zaradi nepravilno parkiranega vozila izdali tudi vozniku osebnega avtomobila.

V soboto, 16. februarja okoli 19. ure pa se je zgodila prometna nesreča na cesti med Sevnico in Planino. Po ugotovitvah sevniških policistov je 55-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 44-letna voznica. Povzročitelj nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka več kot 1 miligram alkohola. Policisti so mu avtomobil zasegli in o kršitvah seznanili sodišče.

Trebanjski policisti pa so bili v nedeljo, 17. februarja, okoli 13. ure obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na cesti med Trebnjem in Dobrničem vijugal po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu.

Policisti so na podlagi opisa vozila kršitelja izsledili in ustavili. 50-letni voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil, je imel v litru izdihanega zraka 1,71 miligrama alkohola. Policisti so mu avtomobil zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vir.