Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Več močno pijanih voznikov: eden ‘napihal’ kar 1,7

alko-voznja

Novomeški policisti so obravnavali več nesreč, ki so jih povzročili močno pijani vozniki. V Bršljinu je pijani voznik kombiniranega vozila pri vožnji vzvratno trčil v parkiran osebni avtomobil. Pri Sevnici je pijani 55-letnik trčil v nasproti vozeče vozilo. Pravi neslavni ‘rekorder’ pa je 50-letnik, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,71 miligrama alkohola.

Novomeški policisti so bili v petek, 15. februarja popoldne, obveščeni o prometni nesreči na lokalni cesti v Bršljinu.

Kot je sporočila predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave (PU) Novo mesto Alenka Drenik, so policisti opravili ogled in ugotovili, da je voznik kombiniranega vozila pri vožnji vzvratno trčil v parkiran osebni avtomobil.

Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 1,10 miligrama alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Plačilni nalog so zaradi nepravilno parkiranega vozila izdali tudi vozniku osebnega avtomobila.

V soboto, 16. februarja okoli 19. ure pa se je zgodila prometna nesreča na cesti med Sevnico in Planino. Po ugotovitvah sevniških policistov je 55-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 44-letna voznica. Povzročitelj nesreče, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka več kot 1 miligram alkohola. Policisti so mu avtomobil zasegli in o kršitvah seznanili sodišče.

Trebanjski policisti pa so bili v nedeljo, 17. februarja, okoli 13. ure obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na cesti med Trebnjem in Dobrničem vijugal po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu.

Policisti so na podlagi opisa vozila kršitelja izsledili in ustavili. 50-letni voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil, je imel v litru izdihanega zraka 1,71 miligrama alkohola. Policisti so mu avtomobil zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vir. 

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.