Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Dva primera neodgovornega ravnanja staršev v cestnem prometu

alko-voznja

Pomurski policisti so v zadnjih dneh beležili dva primera neodgovornega ravnanja staršev v cestnem prometu. 32-letni voznik je pijan na sprednjem sedežu prevažal nepripetega triletnika. 42-letni voznik pa je prav tako pijan brez vozniškega dovoljenja vijugal po cestišču in na zadnjem sedežu prevažal otroka. Policija poziva k odgovornosti v cestnem prometu.

Kot so sporočili s PU Murska Sobota, so minuli petek, malo pred 21. uro, v naselju Sebeborci ustavili voznika osebnega avtomobila.

Pri kontroli so ugotovili, da voznik kaže znake alkoholiziranosti, zato je bil odrejen preizkus, ki je pokazal 0,73 mg/l alkohola v izdihanem zraku. 

Prav tako je bilo ugotovljeno, da je na sprednjem sedežu v vozilu sedel otrok, star tri leta in pol, ki med vožnjo v vozilu ni bil zavarovan z zadrževalnim sistemom. Zoper 32-letnega voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Z vozilom vijugal po vozišču

Poleg tega so policisti PP Gornja Radgona včeraj, malo po 17. uri, v Gornji Radgoni ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je z vozilom močno vijugal po cestišču. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da kaže očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,81 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Pri preverjanju dokumentov je bilo ugotovljeno, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu osebni avtomobil zasegli. V vozilu je bil na zadnjem sedežu kot potnik otrok, star tri leta in pol. Zoper 43-letnega voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Kot so dodali policisti, vse udeležence v cestnem prometu pozivajo, naj za volan sedejo le trezni, še posebej odgovorno pa naj ravnajo pri udeležbi otrok v vozilu. Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločajo za vožnjo v cestnem prometu, vozilo naj vozi oseba, ki ni uživala alkoholnih pijač.

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.