Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Dva primera neodgovornega ravnanja staršev v cestnem prometu

alko-voznja

Pomurski policisti so v zadnjih dneh beležili dva primera neodgovornega ravnanja staršev v cestnem prometu. 32-letni voznik je pijan na sprednjem sedežu prevažal nepripetega triletnika. 42-letni voznik pa je prav tako pijan brez vozniškega dovoljenja vijugal po cestišču in na zadnjem sedežu prevažal otroka. Policija poziva k odgovornosti v cestnem prometu.

Kot so sporočili s PU Murska Sobota, so minuli petek, malo pred 21. uro, v naselju Sebeborci ustavili voznika osebnega avtomobila.

Pri kontroli so ugotovili, da voznik kaže znake alkoholiziranosti, zato je bil odrejen preizkus, ki je pokazal 0,73 mg/l alkohola v izdihanem zraku. 

Prav tako je bilo ugotovljeno, da je na sprednjem sedežu v vozilu sedel otrok, star tri leta in pol, ki med vožnjo v vozilu ni bil zavarovan z zadrževalnim sistemom. Zoper 32-letnega voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Z vozilom vijugal po vozišču

Poleg tega so policisti PP Gornja Radgona včeraj, malo po 17. uri, v Gornji Radgoni ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je z vozilom močno vijugal po cestišču. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da kaže očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,81 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Pri preverjanju dokumentov je bilo ugotovljeno, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu osebni avtomobil zasegli. V vozilu je bil na zadnjem sedežu kot potnik otrok, star tri leta in pol. Zoper 43-letnega voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Kot so dodali policisti, vse udeležence v cestnem prometu pozivajo, naj za volan sedejo le trezni, še posebej odgovorno pa naj ravnajo pri udeležbi otrok v vozilu. Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločajo za vožnjo v cestnem prometu, vozilo naj vozi oseba, ki ni uživala alkoholnih pijač.

Vir.