Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

“Ni tolerance. Alkohol in vožnja ne gresta skupaj.”

alko-voznja

Na 24ur.com poročajo o novih podrobnostih in razkritjih prometne nesreče, v katero sta bila vpletena dva kriminalista. Ob tem so objavili tudi komentar predsednika Zavoda Varna pot Roberta Štaba na nedavno prometno nesrečo, ki pravi: “Lahko bi bil namesto semaforja otrok, nosečnica, kot v Mariboru. Ni tolerance. Alkohol in vožnja ne gresta skupaj.”

O nesreči

Kraj nesreče sta zapustila, ustavili so ju šele policisti. Pijana sta bila oba, eden tako hudo, da je padel med hojo okoli avtomobila. Kot smo izvedeli, so policisti zdaj primer predali tožilcem, ki bodo preiskali sume morebitnih kaznivih dejanj obeh vpletenih.

Policisti danes še enkrat odločno poudarjajo, da ničesar ne skrivajo. Včeraj kljub temu niso razkrili, da sta kriminalista, po tem, ko se je eden v sobotni noči zaletel v semafor na Tržaški, skušala kraj celo zapustiti.

Nadzorne kamere so preiskovalcem namreč razkrile, da sta policista s kraja želela oditi, ko so tam že bili policisti, ki so ju nato tudi lovili. “Ko so policisti govorili z reševalci, so videli, da se je iz parkirišča odpeljal avtomobil,”pravi Refik Hodžić iz Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Prav v tem avtomobilu pa oba pijana kriminalista. Vse to se je dogajalo, preden so jima odredili preizkus alkoholiziranosti. Čemur pa policija – vendarle ne reče pobeg. Po besedah Hodžića sta namreč skušala “zapustiti kraj”.

So se pa policisti zapodili za bežečima in jima namerili visoko vrednost alkohola v krvi – 0,97 in 0,30 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. In ugotovili, da povzročitelj trka predvsem – ni vozil trezen.

Celoten prispevek.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.