Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V nesreči pri MB umrl voznik, drugega odpeljali v bolnišnico

if_accident_465811

Malo pred pol peto popoldan se je na lokalni cesti Rošpoh–Kungota zgodila nesreča s smrtnim izidom. “V nesreči sta bili udeleženi dve vozili oziroma dva voznika. En od njiju je na kraju nesreče umrl, drugega so poškodovanega odpeljali v UKC Maribor,” so sporočili s PU Maribor.

Uprava RS za zaščito in reševanje pa poroča, da sta trčila osebno in kombinirano vozilo. “Gasilci Gasilske brigade Maribor so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, preprečili nadaljnje iztekanje nevarnih tekočin iz vozil in iztekle tekočine posuli z vpojnimi sredstvi ter s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno osebo,” so zapisali.


Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.