Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

V današnjih dveh prometnih nesrečah dve smrtni žrtvi

if_accident_465811

Malo po 17. uri so bili policisti PU Nova Gorica obveščeni o prometni nesreči s smrtnim izidom na regionalni cesti med Dornberkom in Branikom.

Po prvih ugotovitvah sta bili v hudi prometni nesreči udeleženi dve osebni vozili, ena oseba, sopotnica, je kasneje na kraju prometne nesreče podlegla telesnim poškodbam. Prav tako sta bila v prometni nesreči telesno poškodovana tudi oba udeležena voznika. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ogledom tragične nesreče. 

Na Škofjeloški obvoznici pa sta ob 15.30 silovito trčila dva osebna avtomobila s po enim udeležencem. En voznik je na kraju umrl, drugi je telesno poškodovan. Ogled kraja prometne nesreče še poteka. 

Vir.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.