Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

STATISTIKA PROMETNE VARNOSTI

graf31122018


Kot kaže, bo število umrlih na slovenskih cestah zaradi prometnih nesreč v letošnjem letu 91. To je sicer malenkost manj kot v lanskem letu, ko so umrli 104 ljudje, a vseeno ne moremo biti zadovoljni. Še naprej se bo treba prizadevati za večjo varno mobilnost vseh nas in uresničevanje Vizije Nič. Vsak od nas šteje!

V preteklem tednu ni bilo prometne nesreče s smrtnim izidom.
Še pojasnilo, zakaj se končno število umrlih od prejšnjega tedna (92) razlikuje od današnjega (91): s Policije sporočajo, da so iz celoletne statistike izvzeli udeleženca prometne nesreče iz 12. septembra letos, ker je umrl naravne smrti in ne kot posledica prometne nesreče.


PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.