Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Zmagovalno delo natečaja znano v začetku decembra

WDR_Vertical_colour

Komisija natečaja Če bi ceste spregovorile, bo v teh dneh pregledala številna prejeta dela. Zmagovalno delo bo znano v začetku decembra.

V okviru Svetovnega dne spomina na žrtve prometnih nesreč 2018 smo v aktivnosti želeli vključiti tudi otroke in mlade v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, da s svojimi prispevki, idejami in izdelki pokažejo spoštovanje do tematike. Da spodbudimo strokovne delavce in otroke, da se pogovarjajo o pereči problematiki smo razpisali natečaj za dela na tematiko letošnjega slogana Če bi ceste spregovorile. Prispevajmo svoj delež k izboljšanju varnosti v cestnem prometu.

Šole in vrtce smo pozvali, da z otroki ustvarijo umetnino (likovno, slikovno, literarno, fotografsko …) ter nam jo pošljejo. Skupno smo prejeli 134 del, v obliki likovnih del, pesmi oz. poezije in videov, s strani 25-ih šol oz. vrtcev.

Strokovna komisija, sestavljena iz predstavnika Zavoda Varna pot (Anja Žurga, programska vodja Zavoda Varna pot), predstavnika Zavoda za šolstvo (mag. Marta Novak, področna skupina za razredni pouk) in predstavnika Policije (Matjaž Leskovar, inšpektor iz Sektorja prometne policije), bo v začetku decembra izmed prejetih del izbrala zmagovalno, njegove avtorje pa bo Zavod Varna pot nagradil z brezplačno izvedbo preventivnega izobraževalnega dogodka.