Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Zmagovalno delo natečaja znano v začetku decembra

WDR_Vertical_colour

Komisija natečaja Če bi ceste spregovorile, bo v teh dneh pregledala številna prejeta dela. Zmagovalno delo bo znano v začetku decembra.

V okviru Svetovnega dne spomina na žrtve prometnih nesreč 2018 smo v aktivnosti želeli vključiti tudi otroke in mlade v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, da s svojimi prispevki, idejami in izdelki pokažejo spoštovanje do tematike. Da spodbudimo strokovne delavce in otroke, da se pogovarjajo o pereči problematiki smo razpisali natečaj za dela na tematiko letošnjega slogana Če bi ceste spregovorile. Prispevajmo svoj delež k izboljšanju varnosti v cestnem prometu.

Šole in vrtce smo pozvali, da z otroki ustvarijo umetnino (likovno, slikovno, literarno, fotografsko …) ter nam jo pošljejo. Skupno smo prejeli 134 del, v obliki likovnih del, pesmi oz. poezije in videov, s strani 25-ih šol oz. vrtcev.

Strokovna komisija, sestavljena iz predstavnika Zavoda Varna pot (Anja Žurga, programska vodja Zavoda Varna pot), predstavnika Zavoda za šolstvo (mag. Marta Novak, področna skupina za razredni pouk) in predstavnika Policije (Matjaž Leskovar, inšpektor iz Sektorja prometne policije), bo v začetku decembra izmed prejetih del izbrala zmagovalno, njegove avtorje pa bo Zavod Varna pot nagradil z brezplačno izvedbo preventivnega izobraževalnega dogodka.

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.