Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Predavanje Vizija nič na Posvetu Od varne mobilnosti k trajnostni mobilnosti v vzgoji in izobraževanju

1024x768

V sredo, 28. novembra, bomo aktivno sodelovali v programu Posveta Od varne mobilnosti k trajnostni mobilnosti v vzgoji in izobraževanju. Robert Štaba, predsednik Zavoda Varna pot in podpredsednik Evropskega združenja žrtev prometnih nesreč (FEVR), bo predstavil aktivnosti za uresničevanje Vizije Nič, na mednarodni in domači ravni. Predavanje bo na programu ob 10. uri, posvet pa bo potekal v Hotelu Astoria na Bledu. Vabljeni! Vstop je brezplačen.

Posvet je namenjen vodstvenim in strokovnim delavcem vrtcev in šol, ki delajo na področju varne mobilnosti, osnovni namen pa je ozaveščanje udeležencev za razvoj področja varne in trajnostne mobilnosti, predstavitev primerov dobrih praks ter iskanja rešitev. Nosilec posveta je Zavod RS za šolstvo.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.