Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Gostimo Ferryja Smitha, predsedujočega programu EuroRap

Ferry Smith-spomenik zrtvam

Včeraj in danes se na obisku v Sloveniji mudi Ferry Smith, iz nizozemskega avtomobilskega kluba ANWB in predsedujoči programu Euro-rap (Program ocene varnosti cest na državnem cestnem omrežju, www.eurorap.org). Sprejel ga je Robert Štaba, podpredsednik Evropskega združenja žrtev prometnih nesreč in predsednik Zavoda Varna pot. Obisk Smitha je znak podpore prizadevanjem pri uresničevanju Vizije Nič v Sloveniji. Nosilec Vizije Nič v Sloveniji je Zavod Varna pot.

Nizozemska je ena vodilnih držav na področju prometne varnosti po raziskavah ETSC (PIN REPORT).

Smith je obiskal tudi spomenik  – obeležje žrtvam prometnih nesreč na Novih Žalah.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.