Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Močno alkoholizirana voznica popolnoma odsotna za volanom

brez alkohola

Alkohol in volan ne gresta skupaj. Žal pa številni tega ne upoštevajo. Škofjeloški policisti so se ukvarjali z voznico, pri kateri je test pokazal rezultat kar 1,41 mg/l alkohola oziroma okoli tri promile.

Kot so ob tem pojasnili na PU Kranj, so policisti “grozljivo pijano voznico” – kot so jo opisali – ustavili na podlagi prijave.

“Ko sta policista pristopila do voznice, ki je v prižganem avtu “na polno pritiskala na  stopalko za plin” sta najprej menila, da je z njo nekaj narobe. Bila je namreč popolnoma odsotna. Zato sta jo spravila iz vozila in jo položila na bok ter poklicala reševalce, ki so ugotovili, da je njeno stanje “samo” posledica hude pijanosti,” dogajanje opisujejo na PU Kranj.

Več.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.