Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč 2018

plakat-mala slikica

Tudi letos tretjo nedeljo v novembru, že tradicionalno dvanajstič, obeležujemo Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč, pod sloganom Če bi ceste spregovorile. Prispevajmo svoj delež k izboljšanju varnosti v cestnem prometu. Gre za dan, ko se po svetu spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci.

Koordinator in nosilec aktivnosti v Sloveniji je Zavod Varna pot, ki k obeležitvi Dne povabi različne vladne in nevladne organizacije, lokalne skupnosti, izobraževalne institucije ter druge deležnike, ki soustvarjajo varno mobilnost. Številne aktivnosti bodo potekale med 12. in 18. novembrom 2018, po različnih slovenskih krajih.

V današnjem tempu vsakodnevnega življenja si ne moremo izbirati biti ali ne, aktiven deležnik v mobilnosti. Je preprosto del nas. Izbiramo in odločimo pa se lahko, za kreiranje in soustvarjanje varne mobilnosti v okolju kjer živimo, bivamo ali se gibljemo.

Osrednja prireditev bo potekala v Mestni hiši v Ljubljani, v soboto, 17. novembra, s pričetkom ob 17. uri. Kot tradicionalno pa se bomo žrtvam prometnih nesreč poklonili tudi ob Obeležju žrtvam prometnih nesreč na Novih ljubljanskih Žalah, in sicer v četrtek, 15. novembra 2018, ob 11. uri.

 

Tukaj lahko spremljajte aktivnosti.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.