Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

MOBILNOST STAREJŠIH, DEOS CENTER STAREJŠIH MEDVODE

mobilnost starejših Medvode15

4.10. 2018 – “Mobilnost starejših”, Medvode

Danes smo se udeležili dogodka “Mobilnost starejših”, ki je potekal pred DEOS centrom starejših Medvode, kjer smo ob podpori Slovenskega zavarovalnega združenja predstavili VIZIJO NIČ.

Prisotne so nagovorili predsednik Republike Slovenije, g. Borut Pahor, ustanovitelj in direktor Zavoda Aktivna starost, g. Miha Kranjc, Župan Občine Medvode, g. Nejc Smole, in predsednik Zavoda Varna pot, g. Robert Štaba, ki je navzočim predstavil VIZIJO NIČ.

Na dogodku smo obiskovalce seznanjali z  aktivnostmi Zavoda Varna pot, ponudili možnost, da preizkusijo  “pijana očala” in tehtnice, ki računajo naletno težo, ter spodbujali, da s podpisom izrazijo podporo VIZIJI NIČ.

Razdelili smo več kot 200 zloženk in odsevnih trakov Bodi viden, bodi previden v okviru akcije Javne agencije RS za varnost prometa.

Slike z dogodka si lahko ogledate tukaj.

                    

                             

                     

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.