Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Danes se v Barceloni začenja generalna skupščina FEVR

fevr robi2

Med 28. in 30 septembrom 2018 v Barceloni zaseda Generalna skupščina FEVR (Evropsko združenje žrtev prometnih nesreč), letos v  znamenju 50. obletnice delavanja PAT in prihajajočem Svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč (18. november).

Tematski poudarek bo na vlogi medijev pri preventivi na področju prometne varnosti in ob prometnih nesrečah. Pravkar poteka razprava med predstavniki medijev, nevladnih organizacij in države. Glavni namen je predstaviti in prevetriti obstoječe delovanje na teh področjih in izmenjava dobrih praks. Primere dobrih praks in partnerstva z mediji v Sloveniji na področju varne mobilnosti bo predstavil Robert Štaba, podpredsednik FEVR  in predsednik Zavoda Varna pot. Govoril bo tudi o aktivnostih, potrebnih za uresničevanje Vizije Nič (We live Vision Zero) ter kako jo živeti in širiti med najrazličnejšimi skupinami, od najmlajših, do strokovnih delavcev v vrtcih in šolah, staršev in starejših. Programska vodja Zavoda Varna pot Anja Žurga bo predstavila preventivno-izobraževalne programe zavoda, Kaja Kobal, sodelavka Zavoda Varna pot in predstavnica mladih ambasadorjev žrtev prometnih nesreč FEVR (FEVR young) pa dosedanje delovanje organizacije FEVR.

Robert Štaba je v okviru okrogle mize poudaril pomembnost gradnje mostov med organizacijami žrtev prometnih nesreč in mediji ter omenil dobro sodelovanje med Zavodom Varna pot in (slovenskimi) mediji.

 

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.