Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Podpiramo mednarodni projekt EDWARD

edward

V okviru projekta EDWARD (angl. European Day without a Road Death) bodo v sredo, 19. septembra 2018, po vsej Evropi pod skupnim sloganom Nič smrtnih žrtev na evropskih cestah potekale številne preventivne in druge aktivnosti. Projekt že tretje leto zapored organizira Tispol, evropska zveza prometnih policij.

Vizija Nič in projekt EDWARD gresta z roko v roki. Naš Zavod Varna pot živi oboje. Kot številni prebivalci celotnega sveta, podprite projekt, ki se zavzema za nič smrtnih žrtev na cestah, tudi vi: https://projectedward.eu/pledge/.

Več informacij najdete še na:

https://projectedward.eu/
https://roadsafetydays.eu/look-road-safety-days

https://www.policija.si/index.php/sl/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/94510-projektu-edward-in-aktivnostim-19-septembra-se-pridruuje-tudi-slovenska-policija-vabilo-na-novinarsko-konferenco

Zavod Varna pot projekt Edward obeležuje s svojimi preventivno-izobraževalne aktivnosti, ki jih danes izvajamo v Kopru in na Bledu.

 

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.