Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Z znanjem do odgovornih odločitev

Z Združenjem slovenskih pivovarn v četrtek, 13. septembra, ob 11h na Srednji zdravstveni šoli v Ljubljani, organiziramo debatni klub in okroglo mizo z naslovom Z znanjem do odgovornih odločitev. Pogovor je zasnovan kot nacionalna iniciativa osveščanja mladih o pivu, njegovih sestavinah, označevanju, povezavi s kulinariko in kulturo pitja, s podjetništvom, kreativnostjo, vplivu na zdravje, odgovornem ravnanju, ko gre za mobilnost. Gre za velik korak naprej od lani zastavljene, takrat ožje tematike, v okviru Global Beer Responsibility Day, ki ga letos na svetovni ravni ne bo.

Pogovor bodo vodili dijaki, ki se ob pomoči mentoric v več skupinah pripravljajo na dialog s pestrim naborom sogovornikov:
dr. Iztok Košir, Institut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije
Bine Volčič, kuharski chef, bistro Monstera
Dr. Lovro Žiberna, Institut za farmakologijo, Medicinske fakultete v Ljubljani, ki je dal
pomemben prispevek k prvemu slovenskem prevodu knjige Pivo in zdravje
Jaša Zidar, HumanFish
Albin Hozjan, predsednik društva malih pivovarjev, pivovarna Zvezda.
Matej Oset, predsednik Združenja slovenskih pivovarn in predstavnik Pivovarne Laško Union
Predstavnik Ministrstva za zdravje
Nikica Grkman, Srednja zdravstvena šola, področje preventive
Anja Žurga, univ. dipl. psih, Zavod Varna pot, program Čista nula, čista vest

Vabljeni!

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.