Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

Sodelujemo na dogodkih Stop nevarnost, poskrbimo za varnost

IMA_4387

Sodelavci Zavoda varna pot smo v petek, 7. septembra, v nakupovalnem centru Planet Koper v okviru dogodka Stop nevarnost, poskrbimo za varnost, izvajali preventivne dejavnosti za večjo varno mobilnost. Za obiskovalce smo pripravili več delovnih postaj, kjer so spoznavali prometna pravila, prometne znake, kako pravilno prečkati cesto in se učili prometne kulture. Z demonstracijo pripenjanja otrok v otroških varnostnih sedežih smo jih poučili o najpogostejših napakah ter pravilni uporabi sedežev in varnostnega pasu. S posebnimi tehtnicami za prikaz naletne teže smo predstavili sile, ki delujejo v avtomobilu v primeru nesreče / zaviranja in s tem pomen varnostnega pasu. S simulacijskimi očali in nalogami smo jih poučili o nevarnostih v zvezi z vožnjo pod vplivom alkohola. S pomočjo igrice smo najmlajšim predstavili osnovno kolesarsko opremo in pomen posameznega elementa, s simulacijsko čeladico pa praktično prikazali, kako čelada varuje glavo. V ustvarjalnem kotičku so lahko otroci ustvarjali prometne znake, slike in risbe s tematiko prometa.

Ponovno bomo podobne aktivnosti izvajali v petek, 14. septembra, v Ljubljani, v Supernovi Rudnik, med 9. in 19. uro. Vljudno vabljeni starši, otroci in mimoidoči!

 

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.