Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

TUDI V MO LJUBLJANA PODPIRAJO VIZIJO NIČ

nk

Včeraj je na MO Ljubljana potekala novinarska konferenca, na kateri so ob začetku novega šolskega leta predstavili aktivnosti s področja vzgoje in izobraževanja ter preventivne dejavnosti za zagotavljanje varnosti najmlajših v prometu v Ljubljani. Novinarske konference se je udeležil tudi naš predsednik Robert Štaba, ki je ob tej priložnosti predstavil video in aktivnosti programa Vizija NIČ.

Posnetek novinarske konference si lahko ogledate na povezavi.

 

Zavezo k uresničevanju Vizije NIČ je ob obeležitvi svetovnega dne spomina na žrtve prometnih nesreč lani novembra podpisal tudi župan MOL g. Zoran Janković, MO Ljubljana pa je uresničevanje zaveze uvrstila tudi v svoje aktivnosti ob začetku šolskega leta.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.