Scroll Top
Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

SKRBIMO ZA VARNE ŠOLSKE POTI

skrbimo za varne solske poti

Naši najmlajši se s septembrom zopet aktivneje vključujejo v promet, zato je pomembno, da jim na ustrezen način predstavimo vsa pravila in navodila za odgovorno obnašanje na šolskih in vrtčevskih cestnih poteh.
Vabimo vas na naše preventivno-izobraževalne delavnice o prometni varnosti za otroke, ki jih že peto leto zapored organiziramo skupaj z Lidl Slovenija.

Namen brezplačnih delavnic je podučiti otroke in tudi njihove starše o pravilnem ravnanju ter vedenju v prometu, saj tako vsi prispevamo k večji varnosti vseh udeležencev v prometu.

Prve delavnice SKRBIMO ZA VARNE ŠOLSKE POTI se bodo odvijale v Ljubljani pred Lidlom na Zaloški v torek, 28.8., kjer bo najprej potekala novinarska konferenca in nato delavnica. Pridružite se nam med 10. in 18. uro.


V Septembru se bodo delavnice odvijale tudi drugod po Sloveniji:
MB VELJKA VLAHOVIČA – četrtek, 6.9., delavnica 10.00-18.00
MURSKA SOBOTA (Lendavska ulica) – torek, 11.9., delavnica 10.00-18.00
SLOVENJ GRADEC – četrtek, 13.9., delavnica 10.00-18.00
KRANJ (Šuceva ulica) – torek, 18.9., delavnica 10.00-18.00
ČRNOMELJ – četrtek, 20.9., delavnica 10.00-18.00
SEVNICA – torek, 25.9., delavnica 10.00-18.00
POSTOJNA – četrtek, 27.9., delavnica 10.00-18.00

 

Vabljeni!

TINA KLEMENČIČ

Ljubezen in strast do dela z otroki sta ji bili dani v zibelko. Tako je študij, z njim poklic in skoraj desetletje ustvarjanja pozitivnega in spodbudnega učnega okolja za predšolske otroke, rdeča nit njenega zivljenja.

Razumevanje razvojnih in čustvenih potreb otrok z vesljem prenaša iz profesionalnega dela v lastno družino in obratno. S svojim krativnim razmišljanjem, vrednotami, zgledom in metodami učenja bo v programe “Živimo Vizijo NIČ” za otroke in mladostnike vnesla dodaten kreativni segment raziskovanja in učenja. Svet trajne in varne mobilnosti sta nedvomno vsebinska izziva prihodnosti, katera želi najmlajšim in njihovim staršem približati, jih nanju pripraviti ter jih opolnomočiti. Možnosti in priložnosti so tako v Sloveniji kot v naših programih na vsakem koraku. “Spoznajte jih!” vam sporoča v izziv.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12-letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 je izvajala strokovne naloge vodje projekta, s 1. oktobrom 2023 pa je imenovana v programsko vodjo.