Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana

PREHITER MOTORIST BEŽAL PRED POLICISTI

motorist

Koprska policista sta v sredo hotela ustaviti motorista, ki pa se na znake policistov ni oziral, ampak je pospešil na več kot 220 kilometrov na uro.

Koprska prometna policista sta med nadzorom cestnega prometa na primorski avtocesti pri počivališču Studenec opazila motorista, ki na motornem kolesu ni imel nameščene registrske tablice. Ko sta ga hotela ustaviti, je ta njune znakee ignoriral in pospešil na več kot 220 kilometrov na uro, nato pa pri izvozu Senožeče zapeljal na regionalno cesto in s povečano hitrostjo nadaljeval proti Sežani.

Ljubljančan je prekoračil omejitev hitrosti na cesti zunaj naselja za 87 kilometrov na uro. Zaradi tega so mu izrekli ukrep prepovedi vožnje, dokler sodnik za prekrške ne odloči o odvzemu vozniškega dovoljenja.

Za omenjeno prekoračitev je predpisana globa 1.200 evrov in 18 kazenskih točk, kar pomeni odvzem vozniškega dovoljenja. Na kraju so mu policisti odvzeli prometno dovoljenje, vozilo pa izločili iz prometa.

 

Več na POVEZAVI.

PIA GOLOB

V naših življenjih se zgodi, da si poslanstva ne izberemo sami, temveč slednje poišče nas. Študij molekulske in funkcionalne biologije je začrtal njeno prihodnjo profesionalno pot. Tragična nesreča, v kateri je Pia izgubila mlajšo 20-letno sestro, je v njej zbudila drugačne načrte. Pridružila se je skupini mladih moderatork in kmalu svoje talente vključila v nadgradnjo številnih preventivno-izobraževalnih programov Zavoda. Pedagoško delo z otroki in mladimi jo je prevzelo in motiviralo v dodaten pedagoški študij.

Od septembra 2022 izvaja strokovne naloge vodje projekta.

KAJA KOBAL

Kaja Kobal ima večletne izkušnje moderatorke v naših preventivno izobraževalnih delavnicah. Kreiranje strokovnih vsebin, veščine in primerno podajanje primerni starostni in ciljni populaciji, so ji kot študentki socialne pedagogike vedno predstavljali izziv in strokovni motiv. Svoja dodatna znanja je na različnih področjih podpore žrtvam prometnih nesreč pridobivala v FEVR – Evropskem združenju žrtev prometnih nesreč, kjer je aktivno izvajala naloge na področju strateškega komuniciranja.

Kaja je “nevidni svet žrtev prometnih nesreč” spoznala že kot 12 letni otrok. V prometni nesreči je izgubila svojega očeta.

Od septembra 2020 izvaja strokovne naloge vodje projekta.