Izobraževanje

Izobraževanje arhiv

Izobraževanje

Pomemben del poslanstva Zavoda Varna pot predstavlja tudi izobraževanje. Le-to poteka na več ravneh.

Da bi ekipa mladih moderatorjev lahko korektno prenašala znanje na otroke in mladostnike v okviru preventivno-izobraževalnih delavnic po vrtcih in šolah, morajo najprej sami opraviti izobraževanje. Tovrstna izobraževanja za nove in stare moderatorje organiziramo vsaj dvakrat letno oz. po potrebi, vodijo pa jih tako starejši in bolj izkušeni moderatorji kot tudi strokovnjaki psihologi, pedagogi in ostali zunanji sodelavci Zavoda Varna pot. Znotraj tovrstnih izobraževanj nove člane izurimo, da so pripravljeni na delo na terenu, stare pa opremimo z dodatnimi vsebinami. Vsako novo izobraževanje je tako obogateno z vsebinami, ki jih moderatorji potrebujejo pri svojem delu. Vsebine pa ne obsegajo le področja prometne varnosti. Vsak moderator mora usvojiti tudi vrline pedagoškega dela z otroki in mladostniki ter dela z žrtvami prometnih nesreč. Vsi naši moderatorji so bili v preteklem letu vabljeni tudi k treningu varne vožnje.

Strokovnjaki na Zavodu Varna pot pa skozi celo leto nudijo predavanja in izobraževanja tudi zunaj naših prostorov za povsem različne ciljne skupine po Sloveniji in v tujini. Pogosta so predavanja na temo prometne varnosti za učitelje v vrtcih, osnovih in srednjih šolah, za mentorje prometne vzgoje, za tožilce, novinarje in več.

Želite postati moderator Zavoda Varna pot, ki bo širil nauke prometne varnosti med različnimi ciljnimi skupinami po Sloveniji? Ali pa želite, da za vas pripravimo izobraževanje na temo prometne varnosti? Vaše želje nam sporočite na naše kontakte ali pa tule.

Nekaj kratkih poročil in fotografij s preteklih izobraževanj si lahko ogledate tukaj.

Get Adobe Flash player

© Zavod Varna pot, 2012.
Vse pravice pridržane.
T 05 995 50 22, E info@varna-pot.si
W www.varna-pot.si
Postanite naš simpatizer na Facebooku.
Pridružite se nam in bodite obveščeni o akcijah
in zadnjih dogodkih.
Facebook.com/varna_pot

E - novice

Vaša prijava na e-novice je uspešna.

Za potrditev vaše pošte smo vam poslali e-sporočilo.