MNENJE ZAVODA VARNA POT

Datum objave: 28.11.2017

Na podlagi številnih klicev, mnenj, pozivov različnih posameznikov in določenih organizacij, v Zavodu Varna pot podajamo mnenje o vožnji voznika, ki je preteklo soboto (25.11.2017),  na štajerski avtocesti 5 km vozil v nasprotno smer.


O dogodku


»Menimo, da gre z vožnjo v nasprotno smer  po avtocesti, kjer je hitrost dovoljena in omejena na 130 km/h za neposredno ogrožanje zdravja in življenja ljudi, ki v dobri veri in z zaupanjem, da vsi udeleženci ravnamo v skladu s cestno prometnimi predpisi, vozimo v pravi smeri. Tovrstni voznik pa zaradi narave ceste, visokih hitrosti, in očitne kršitve spravlja v neposredno življenjsko nevarnost vse druge udeležence v prometu. Zaradi dolžine vožnje (5km) smatramo, da gre za neposreden naklep, saj bi lahko ob ugotovljeni napaki nemudoma zapeljal na odstavni pas in poklical pomoč policije ali upravljalca cest (DARS).

Tako ravnanje voznika, kot posameznika, razumemo kot jasen naklep, ki bi lahko povzročil najhujše posledice. V konkretnem primeru so se mu drugi vozniki izognili in tako preprečili najhujše.

Prav bi bilo, da pristojni organi takšno dejanje razumejo kot najhujšo obliko agresivnega ravnanja, ki nima prostora v naši družbi in slovenskih cestah. V kolikor se v tem ne prepozna sum storitve kaznivega dejanja ogrožanja, predlagamo, da pravni strokovnjaki in pristojni tak manjko v pravnih določilih popravijo v tej smeri. V kolikor bi zaradi tovrstnega ravnanja prišlo do najhujših posledic, nam določila o ogrožanju ne pomagajo več, kajti življenje ali zdravje ljudi je že izgubljeno.

Kot družba moramo dati jasno sporočilo, da imamo do tovrstnih ravnanj ničelno toleranco.«Prevedi:

Doniraj za varnost
© Zavod Varna pot, 2012.
Vse pravice pridržane.
T 05 995 50 22, E info@varna-pot.si
W www.varna-pot.si
Postanite naš simpatizer na Facebooku.
Pridružite se nam in bodite obveščeni o akcijah
in zadnjih dogodkih.
Facebook.com/varna_pot

E - novice

Vaša prijava na e-novice je uspešna.

Za potrditev vaše pošte smo vam poslali e-sporočilo.