PREDSEDNIŠKI KANDIDATI O IZBOLJŠANJU PROMETNE VARNOSTI

Datum objave: 12.10.2017

V letošnjem letu so slovenske ceste vzele že 86 življenj.

Kljub temu, da se je stanje v primerjavi s preteklimi desetletji izboljšalo, se moramo zavedati, da je čisto vsako izgubljeno ali uničeno življenje preveč.
Marsikdaj pozabimo na tiste, ki jih ta črna statistika ne zajema. Pozabimo na hudo telesno poškodovane, na družine in prijatelje umrlih ali poškodovanih, ki jih prometne nesreče za vedno zaznamujejo.


Ker se javnost vse bolj zaveda nesmiselnosti umiranja na cestah, so svoje poglede, razmišljanja in konkretne predloge za izboljšavo predstavili tudi predsedniški kandidati.
Kljub njihovim različnim programom in morda celo nasprotnim političnim stališčem so vsi enotni, da je cestno prometna varnost pereč problem, ki ga je potrebno rešiti.


»Enostavno je treba vedeti, da avto in motor nista za izživljanje, ampak za to, da se kam pripelješ.«
(Angelca Likovič)

»Veliko lahko storimo tudi s preventivnim izobraževanjem in z dvigom splošne kulture in vrednot v družbi – ne nazadnje je promet močan odraz družbenih razmer.« (Borut Pahor)

»Tudi sama se bom vključila v določene aktivnosti, ki so že sedaj organizirane. Alkohol in avtomobil ne gresta skupaj.« (Ljudmila Novak)

»Podpiram Vizijo NIČ, ki je čezmejna ideja o tem, da so smrtne žrtve na cestah in hude poškodbe zaradi prometnih nesreč preprosto nesprejemljive.« (Maja Makovec Brenčič)

»Vsem organizacijam, ki se ukvarjajo s preventivo v cestnem prometu, bom pomagal in vedno na voljo. … Z veseljem bom nastopil v preventivnih spotih, ki bodo šli v smer, da bistveno zmanjšamo smrtnost na naših cestah.« (Marjan Šarec)

»Se tisti, ki vozijo pod vplivom alkohola zavedajo, da lahko pri nesreči s smrtnim izidom nekomu odvzamejo očeta, mamo otroka? Alkohol v prometu nima mesta.« (Romana Tomc)

»Glede na to, da je alkohol pogosto dejavnik v prometnih nesrečah, bi vsekakor spodbudila pristojne institucije, da pripravijo rešitve in ustrezne ukrepe.« (Suzana Lara Krause)


Celotne izjave lahko najdete v galeriji.
Vir fotografij predsedniških kandidatov: 24ur.com

Galerija

5 / 13

Prevedi:

Get Adobe Flash player

© Zavod Varna pot, 2012.
Vse pravice pridržane.
T 05 995 50 22, E info@varna-pot.si
W www.varna-pot.si
Postanite naš simpatizer na Facebooku.
Pridružite se nam in bodite obveščeni o akcijah
in zadnjih dogodkih.
Facebook.com/varna_pot

E - novice

Vaša prijava na e-novice je uspešna.

Za potrditev vaše pošte smo vam poslali e-sporočilo.