Dve novi smrtni žrtvi že v začetku tega tedna

Datum objave: 08.08.2017

27-letnica, ki je umrla v ponedeljkovem čelnem trčenju na glavni cesti Celje–Laško, je že trinajsta letošnja smrtna žrtev na območju celjske in koroške regije. V njen avtomobil je trčila 48-letna voznica, ki je iz za zdaj še neznanega razloga zapeljala na nasprotno stran cestišča.

Znanih je nekoliko več podrobnosti ponedeljkove nesreče v Celju.

"Včeraj se je ob 15.22 v naselju Tremarje na glavni cesti Celje–Laško zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 48-letna voznica osebnega vozila, ki je peljala iz smeri Celja proti Laškemu, je zapeljala na nasprotno stran vozišča, po katerem je pravilno pripeljala 27-letnica," je povedal Božidar Pezdevšek s Policijske uprave (PU) Celje.

Vozili sta čelno trčili. 27-letnica je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrla, 48-letno povzročiteljico nesreče pa so z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Celje.

"To je letos že 13 smrtna žrtev na cestah celjske in koroške regije," je dodal Božidar Pezdevšek.

V sredo, 9. avgusta, bodo policisti na glavni cesti Celje-Laško-Vrhovo izvajali poostren nadzor prometa po sistemu VERIGA, v katerem bodo sodelovale PP Celje, PPP Celje ter PP Laško. V tem času bo na omenjeni relaciji tudi helikopterski nadzor prometa, je povedal Pezdevšek.

"Glede na poslabšano stanje prometne varnosti na območju Policijske iprave Celje, še posebej na glavni cesti Celje-Laško, kjer sta v letošnjem letu zaradi vožnje po levi strani umrli že dve osebi, bomo jutri ob 11.30 v sklopu poostrenega nadzora pripravili tudi izjavo za javnost," je še opozoril predstavnik PU Celje.
Prevedi:

Get Adobe Flash player

© Zavod Varna pot, 2012.
Vse pravice pridržane.
T 05 995 50 22, E info@varna-pot.si
W www.varna-pot.si
Postanite naš simpatizer na Facebooku.
Pridružite se nam in bodite obveščeni o akcijah
in zadnjih dogodkih.
Facebook.com/varna_pot

E - novice

Vaša prijava na e-novice je uspešna.

Za potrditev vaše pošte smo vam poslali e-sporočilo.