Poljski voznik napihal več kot dva promila

Robert Štaba za Delo o vplivu epidemije na statistiko slovenskih cest
January 12, 2021
Korak k zagotavljanju reda in višje varnosti na delu slovenskih avtocest
January 15, 2021

Slika je simbolična (Vir: Canva.com)

Spletni medij 24.ur poroča:

V Velenju so policisti ustavili poljskega voznika, ki je imel v krvi nekaj več kot dva promila alkohola, s čimer si je prislužil 18 kazenskih točk in 1200 evrov globe. Okoli promil alkohola pa sta v krvi imela tudi voznika, ki sta povzročila prometni nesreči na celjskem.

Velenjski policisti so v torek okoli poldneva na Šaleški cesti v Velenju obravnavali poljskega voznika tovornega vozila, ki je vozil pod močnim vplivom alkohola. Kot so sporočili s PU Celje, je imel v krvi nekaj več kot dva promila alkohola. Policisti so voznika pridržali ter mu izrekli 1200 evrov globe in 18 kazenskih točk.

Celjski policisti pa so v bližini Šmartinskega jezera obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila okoli 14. ure in jo je povzročil voznik, ki je pod vplivom alkohola zapeljal na nasprotnosmerno vozišče in trčil v drugo vozilo, ki je pravilno pripeljalo nasproti. Povzročitelj, ki je imel v krvi nekaj več kot promil alkohola, se ni poškodoval, sta se pa lažje poškodovala voznik in sopotnik v drugem vozilu.

Tudi v Topolšici se je zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročil pijan voznik. Nekaj čez polnoč je zapeljal z vozišča in zdrsel po strmini ter se ustavil tik pred stanovanjsko hišo. V nesreči se je lažje poškodoval.

Policisti ob tem ponovno opozarjajo, da alkohol izjemno negativno vpliva na voznikovo zaznavanje, zaradi česar obstaja veliko večja verjetnost udeležbe v prometni nesreči. Z višjo stopnjo alkohola v organizmu se močno poveča tudi verjetnost za povzročitev najhujših prometnih nesreč, v katerih zaradi pijanih voznikov umirajo nedolžni ljudje, še opozarjajo policisti in dodajajo, da nikar ne vozite, če ste uživali alkohol.”

Vir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *