Kako razumemo pravo prijateljstvo

Povzročitelja nesreče septembra 2014 obsojena zaradi nevarne vožnje
May 26, 2020
STATISTIKA PROMETNE VARNOSTI
June 1, 2020

Ob prometni nesreči, ki se je zgodila na Bledu, ko je bil voznica pijana sedla za volan, Policija poroča še o nenavadni prijavi. Pred kratkim so namreč obravnavali primer, ko je moški pijani prijateljici odvzel ključe avtomobila in ji tako preprečil vožnjo, ona pa ga je prijavila policiji. “Policisti so v dejanju prepoznali dobronamernost občana in tudi sami žensko pozvali, naj ne vozi,” je povedal predstavnik PU Kranj Bojan Kos.

V današnjih površnih razmerjih nemalokrat ne ločimo več kolegov iz različnih vzgibov od pravih prijateljev. Ti so nam praviloma vedno ob strani, priskočijo na pomoč in so tu za nas. Pravi prijatelji poskrbijo tudi, da nam za naša dejanja enkrat ne bo žal … da ne bomo svojo življenjsko pot za vedno zaznamovali s posledicami … Akcija Čista nula, čista vest je že vrsto let vaš največji prijatelj in skrbnik, da pridete varno domov. V okviru akcije že leta skrbimo, da pijani vozniki na cestah ne ogrožajo sebe in drugih. V lokalih in na dogodkih tiste, ki napihajo čez mejo, nagovorimo, naj poiščejo alternativni prevoz (javni prevoz ali prijatelja, znanca, ki je trezen) in mu pri tem pomagamo; trezne, odgovorne, voznike pa nagradimo s simbolno nagrado.

V projektu sodelujemo s partnerji in podporniki: Ministrstvo za zdravje, MIZŠ-Urad za mladino, Policija, AVP, Generali, Porsche Slovenija.

Ko nas na vaši lokaciji zabave ni, obstajajo se vedno pravi prijatelji kot o tem poročajo mediji. Med vami bomo ponovno kmalu – že v prihodnjih tednih …   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *