Huda prometna nesreča na gorenjski avtocesti

STATISTIKA PROMETNE VARNOSTI
January 20, 2020
Voznik tovornjaka na prehodu za pešce trčil v mladoletnika
January 23, 2020

Na gorenjski avtocesti se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri so bila udeležena tri vozila. Po prvih podatkih je bila poškodovana ena oseba, policija zaradi odstranjevanja posledic nesreče pričakuje zastoje.

Na gorenjski avtocesti pri priključku za Brnik so v smeri proti Jesenicam trčila tri vozila, dve tovorni vozili s priklopniki in avtobus s potniki. Eno tovorno vozilo je obstalo prečno na avtocesto, drugo tovorno vozilo in avtobus pa sta prebila varovalno ograjo, ki ločuje avtocesto. V smeri Ljubljane promet mimo kraja nesreče že poteka po dveh pasovih, in sicer po voznem ter odstavnem pasu. Prehitevalni pas ostaja zaprt in je od ostale vozne površine na mestu nesreče fizično ločen tudi z zastirno pregrado.

Avtocesta v smeri Jesenic med Vodicami in Brnikom ostaja zaprta v celoti. Voznike pozivajo k upostevanju prometnih pravil, predvsem na hitrost in varnostno razdaljo. Udeleženci naj pri vožnji mimo kraja  nesreče ne ovirajo prometa in naj se ukvarjajo z vožnjo, so sporočili  s PU Kranj.

Obvoz na relaciji Vodice – Lahovče – Spodnji Brnik in tam nazaj na avtocesto v smeri Jesenic v času zapore je možen tudi za tovorna vozila, so še dodali.

Vir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *