Pri prečkanju avtoceste umrl 15-letni pešec

Prispevek v oddaji Tednik
March 12, 2019
Strokovni posvet Vizija NIČ za vodstvene delavce Policije
March 13, 2019

Na dolenjski avtocesti zunaj naselja Grm na območju občine Trebnje se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 15-letni pešec, so sporočili iz Generalne policijske uprave. 22-letni pešec, ki je bil prav tako udeležen v nesreči, je huje poškodovan.

Nesreča se je zgodila v torek okoli 21. ure, in sicer ko sta pešca prečkala avtocesto, v tem času pa je iz Ljubljane proti Novemu mestu pripeljala 37-letna voznica osebnega avtomobila, ki je trčila v pešca. 

Pri naselju Grm je kljub zaviranju trčila v dva pešca, ki sta prečkala avtocesto. 15-letni pešec je zaradi hudih poškodb umrl na kraju, hudo poškodovanemu 22-letnemu pešcu pa so reševalci nudili prvo pomoč, ga oživljali in odpeljali v bolnišnico. Po podatkih iz bolnišnice je hudo poškodovan, vendar ni več v smrtni nevarnosti. Zdravniško pomoč so nudili tudi voznici. 

Ogleda kraja nesreče sta se udeležili preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo, po zaključeni preiskavi pa bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Letos so na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto v dveh prometnih nesrečah umrli trije udeleženci – dva potnika v osebnem avtomobilu in pešec.

Vir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *